14-dnevne kontaktne leče

Dvotedenske kontaktne leče

Kontaktne leče omogočajo uporabnikom več svobode pri aktivnem življenjskem slogu navkljub težavam z vidom. Na tržišču poznamo kar nekaj blagovnih znamk leč na voljo. Poznamo dnevne, dvotedenske, mesečne, četrtletne in letne kontaktne leče. Informacije, povezane z različnimi vrstami kontaktnih leč lahko najdemo spodaj.

Kaj so dvotedenske kontaktne leče?

Dvotedenske kontaktne leče poznamo tudi pod imenom »kontaktne leče z sistematično menjavo« in jih je potrebno zavreči ter uporabiti nov par po preteku dveh tednov. Dvotedenske leče zahtevajo primerno nego. Velikokrat se za njih odločijo uporabniki, ki so pred tem uporabljali mesečne kontaktne leče, ter so se za dvotedenske leče odločili iz higijenskih razlogov, saj se na slednjih zaradi krajšega roka uporabe nabira manj beljakovinskih oblog na površini leč. Tudi v primeru nastanka poškodb na dvotedenskih lečah, je njihova menjava znatno cenejša kot pri letnih lečah. Kot nam pove samo ime, je dvotedenske leče potrebno menjati vsaka dva tedna. Uporabljamo jih lahko podnevi ter jih ponoči shranjujemo v posodici za leče, ki smo jo predhodno napolnili s tekočino za vzdrževanje.

Proizvajalci implicirajo, da so dvotedenske leče najboljše za uporabnike kontaktnih leč zaradi krajše možnosti nalaganja beljakovinskih oblog vendar jih je potrebno ustrezno negovati. Dvotedenske leče so mehke kontaktne leče, ki jih ločimo na dnevne dvotedenske leče ter Noč in Dan kontaktne leče.

Prednosti dvotedenskih kontaktnih leč

Dvotedenske kontaktne leče so udobne, zagotavljajo visok nivo vlažnosti ter so relativno poceni. Dvotedenske kontaktne leče omogočajo uporabnikom veliko bolj aktivno življenje, kot če bi uporabljali korekcijska očala. Prav udobje nošenja je največja prednost uporabe teh leč, v kombinaciji z visoko stopnjo čistoče leče v celotnem obdobju uporabe.

Kdo lahko nosi dvotedenske kontaktne leče?

Dvotedenske kontaktne leče so najboljša izbira za posameznike, ki ne želijo več uporabljati korekcijskih očal. Uporabljamo jih na primer lahko na dopustu, ko več plavamo in nosimo sončna očala. Prav tako so primerne za uporabo v klubih oziroma prostorih, kjer se zadržuje veliko število ljudi in bi to lahko privedlo do poškodb očal. Priporočajo se športnikom, še posebej pri igri z žogo, plavalcem ter borilnih športih.

Več informacij Manj informacij