Dnevne kontaktne leče

Dnevne kontaktne leče

Dnevne kontaktne leče so izvrstna alternativa klasičnim korekcijskim očalam vsem tistim, ki iz različnih razlogov ne želijo oziroma ne morejo nositi očal. Največja prednost dnevnih kontaktnih leč je izvrstna ostrina vida ter izjemno lahko vzdrževanje. Posebej se priporočajo športnikom, saj jim omogočajo oster vid zaradi visoke vsebnosti vode ter se jih po celodnevni uporabi preprosto odvrže.

Kaj so dnevne kontaktne leče?

Kot nam samo ime povete vrste leč uporabljamo za enodnevno uporabo. So izjemno udobne, ter za njih ni potrebno vzdrževanje, nega in dezinfekcij. N ta način je tudi strošek nakupa manjši, saj nam poleg leč ni potrebno kupovati tekočin za vzdrževanje, kapljic ter škatlic za shranjevanje leč. Uporabljamo jih lahko vsak dan ali pa le za posebne priložnosti, ko želimo spremeniti svoj običajni videz (če nosimo očala). Dnevne kontaktne leče priporočamo uporabnikom, ki imajo občutljive oči in so nagnjeni k alergijam na tekočine za vzdrževanje leč.

Prednosti dnevnih kontaktnih leč Prve dnevne kontaktne leče so bile predstavljene na tržišču leta 1995 kot revolucionarna rešitev za zmanjševanje rizika infekcij pri uporabi leč. Dnevne kontaktne leče so mehke leče napravljene iz hidrogelnega materiala, ki omogoča visoko stopnjo vlaženja oči. Prav tako ne predstavljajo nevarnosti nalaganja beljakovinskih oblog na površino leče. Dnevne leče ne potrebujejo dodatnega vzdrževanja, saj jih preprosto vzamemo iz embalaže, jih vstavimo v oči ter jih po uporabi zavržemo. Naslednji dan uporabimo nov par leč.

Komu so namenjene dnevne kontaktne leče?

Zaradi njihovega udobja ter nepotrebnega vzdrževanja se posebej priporočajo športnikom. Dnevne kontaktne leče so obvezen dodatek tako profesionalnim kot amaterskim plavalcem, saj mikroorganizmi, ki jih najdemo v bazenih ter morjih predstavljajo nevarnost za zdravje oči. Dnevne leče se priporočajo tudi ljudem, ki zahajajo v klube oziroma na mesta, kjer se nahaja veliko število ljudi in bi v tem primeru lahko prišlo do mehaničnih poškodb očal.

Poznamo dva tipa dnevnih kontaktnih leč in sicer navadne ter obarvane, s katerimi lahko spremenimo svoj običajni videz za posebne priložnosti.

Pogledali ste 36 od 52 produktov