Kapljice za oči

Kapljice za oči

Sindrom suhih oči lahko smatramo kot težavo s katero se srečujejo ljudje po celem svetu. Včasih pekoč občutek v očeh, poslabšanje vida ter občutek neugodja ne predpisujemo prav suhim očem. Na preprost način se temu lahko izognemo z uporabo kapljic za oči, s katerimi zamenjujemo naravne solze. Kapljice z oči se priporočajo tudi uporabnikom, ki preživijo veliko časa pred računalniki.

Kapljice za oči Kapljice za oči velikokrat imenujemo tudi »umetne solze«, saj vlažijo oči ter omogočajo še udobnejšo uporabo kontaktnih leč. Prodajajo se tudi v lekarnah in za njih ni potrebno imeti recepta. Glavne sestavine kapljic za oči so voda ter polimeri, ki ohranjajo vlažnost kontaktnih leč. Kvaliteta kapljic za oči je odvisna od sestave ter od vrste polimerov. Hijaluronska kislina, ki je naravna sestavina očes, je prav tako prisotna v nekaterih kapljicah.

Zakaj je potrebno uporabljati kapljice za oči? Uporaba kapljic za oči ima kar nekaj prednosti. Prva je ta, da je oko pri uporabi kapljic stalno navlaženo in se tako izognemo pojavu »suhih oči«. Kapljice se priporočajo uporabnikom le če te ne vsebujejo konzervansov, saj ta povtroča nadraženost ter rdečico oči.

Kapljice se priporočajo tudi uporabnikom, ki veliko časa preživijo pri delu z računalnikom, saj kapljice pomirijo utrujene oči ter izboljšajo ostrino vida, zato jih posebej priporočamo grafičnim oblikovalcem, programerjem, računovodjam ter posameznikom, ki uporabljajo računalnik pri delu.

Več informacij Manj informacij