Mesečne kontaktne leče

Mesečne kontaktne leče

Na tržišču je na voljo več različnih vrst kontaktnih leč glede na dobo uporabe. Poznamo dnevne, tedenske, dvotedenske, mesečne, četrtletne in letne kontaktne leče, ki se razlikujejo po svoji odpornosti na nalaganje proteinskih oblog in staranje.

Pregled mesečnih kontaktnih leč

Mesečne kontaktne leče so namenjene uporabi za obdobje enega meseca, nato jih je potrebno zavreči in uporabiti nov par kontaktnih leč. Mesečne kontaktne leče zahtevajo primerno nego, saj je le tako mogoče zagotoviti ohranjanje njihovih lastnosti skozi celotno obdobje uporabe. Za čiščenje mesečnih kontaktnih leč je potrebno uporabiti posebno tekočino za nego kontaktnih leč in jih shranjevati v sterilni škatlici za leče, napolnjeni s tekočino za kontaktne leče. Pri čiščenju je nujno nežno izpiranje mesečnih kontaktnih leč, saj na ta način odstranimo vse obloge in umazanijo, ki se nakopiči na površini kontaktnih leč. Mesečne leče je potrebno redno izpirati skoti celotno obdobje uporabe.

Zakaj izbrati mesečne kontaktne leče?

Čedalje več uporabnikov kontaktnih leč se odloča za mesečne kontaktne leče zaradi velikega udobja, povezanega z dolgo dobo uporabe, ki jo nudijo mesečne kontaktne leče. Hkrati pa pomeni nakup novega para manjšo izgubo tako z vidika udobja kot tudi finančno v primerjavi z nakupom novega para letnih leč, če se nam poškodujejo ali jih izgubimo. Relativno kratek čas nošenja je še ena izmed prednosti mesečnih kontaktnih leč, saj se težave, povezane z uporabo kontaktnih leč, pojavljajo zelo poredko. Verjetnost kopičenja beljakovinskih oblog na površini kontaktnih leč je višja pri četrtletnih in letnih kontaktnih lečah kot pri mesečnih. Mesečne kontaktne leče skoraj neopazne, poleg tega pa ohranjajo tudi idealno ostrino in vlažnost.

Komu so namenjene mesečne kontaktne leče?

Mesečne kontaktne leče priporočamo posameznikom, ki imajo težave z vidom in ne želijo ali ne morejo nositi očal ter vsem, ki jim uporaba leč ustreza. Zaradi relativno kratke dobe nošenja so dobra izbira za letne in zimske počitnice, izlete in pri športne aktivnosti, kot je npr. smučanje.

Najbolj priljubljene vrste mesečnih kontaktnih leč

Mesečne kontaktne leče v grobem delimo na dve vrsti: leče namenjene za uporabo podnevi in leče za podaljšano nošenje. Mesečne leče za podaljšano nošenje omogočajo uporabnikom, da leče nosijo skozi celotno obdobje nošenja, ne da bi jih morali ponoči odstranjevati. Namenjene so zlasti vsem, ki si želijo visoko kakovost ostrine vida tako podnevi kot ponoči. Z zagotavljanjem visoke kakovosti vida, mesečne leče za podaljšano nošenje posameznikom omogočajo, da se jim ni potrebno ukvarjati s svojo okvaro vida za obdobje enega meseca.

Pogledali ste 36 od 136 produktov