Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Lastnik spletne trgovine Lecka.net je Vallis MG d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik).
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Lecka.net so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da zapustite strani spletne trgovine Lecka.net. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani Lecka.net kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Načini plačila

V spletni prodajalni Lecka.net ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • plačilo po predračunu (bančno nakazilo)
 • PayPal
 • kreditna kartica (Visa, Visa Electron, Mastercard)
 • plačilo po povzetju – z odkupnino

Plačilo po povzetju

Pri izbiri plačila po povzetju, plačilo opravite ob dostavi pošiljke.

Plačilo po predračunu (spletno in mobilno bančništvo)

Če izberete možnost plačila po predračunu lahko naročilo poravnate preko spletne ali mobilne banke. Znesek za plačilo nakažite na transakcijski račun IBAN SI56 2900 0005 0583 126 (UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.).

Plačilo s PayPal-om

Ko zaključite z naročilom boste preusmerjeni na PayPal spletno stran, kjer se nato z geslom (PayPal geslo) in elektronskim naslovom (Email address) povežete (Log In) v vaš PayPal račun.

log_in

V svojem PayPal računu preverite podatke in potrdite plačilo računa (Pay Now). Kmalu zatem dobite informacijo, če je bilo vaše plačilo realizirano. Če je bilo tako je s tem postopek plačila zaključen.

Plačilo s kreditno kartico

Vnos podatkov kreditne oz. debetne kartice

 • Znamka kartice (izberite ponudnika kreditne kartice)
 • Številka kartice (vpišite številko kreditne kartice)
 • Ime lastnika (vpišite podatke lastnika kartice)
 • Datum veljavnosti – mesec/leto
 • Verifikacijska stevilka (CSC številka). Pri Mastercard in Visa jo najdemo na zadnji strani kartice:

Dostava

Dostava je brezplačna, če je znesek naročila višji od 50 €. V primeru, da je znesek naročila nižji od 50 €, se zaračuna dostava v znesku 3,99€ (z DDV). Za storitev plačila po povzetju se dodatno zaračuna 1,00€. Spletna trgovina Lecka.net ima sklenjeno pogodbo za doostavo z dvema ponudnikoma. Izbirate lahko med Pošta Slovenije ali GLS Slovenija.
Naročilo, ki ni dostavljeno in se pošilja preko Pošte Slovenije, vas bo na izbrani pošti čakalo še 15 dni. Po 15 dneh se bo vrnilo nazaj na naš sedež podjetja Vallis MG d.o.o. Kupec se z nakupom in soglašanju pogojev poslovanja strinja, da se v namen lažje in hitrejše dostave na etiketi paketa dopiše telefonska številka. V kolikor kupec ne želi izpisa številke naj nas o tem pred dostavo obvesti. V primeru prevzema paketa na paketomatu in plačila po povzetju pri dostavni službi GLS Slovenija se odkupnina lahko poravna le z bančno, debetno ali kreditno kartico. Plačilo z gotovino na paketomatu ni možno. GLS vam pri plačilu s kartico na paketomatu zaračuna stroške provizije v višini 1,44 EUR (z DDV).

Vračilo blaga

Kupcem omogočamo, da lahko v 14 dneh od dostave blaga vrnejo kupljeno blago na naslov Ljubljanska cesta 45, 1241 Kamnik ali nas o tej želji obvestijo pošti s priporočeno pošiljko ali e-pošti (info@lecka.net) v 14 dneh po prejemu blaga, brez da bi moral navesti razlog za svojo odločitev. Naročeno blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, neuporabljeno in zapakirano v originalni embalaži. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Priložena mora biti tudi kopija računa. Kupnino vrnemo oziroma kupljeno blago zamenjamo nemudoma oziroma najpozneje v 30 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe.Naročnik vrne blago na svoje stroške. Naročnik v obvestilu o vračilu blaga navede transakcijski račun, na katerega se mu vrne kupnina. Vračilo kupnine v gotovini ni mogoče.

Vallis MG d.o.o. lahko zadrži vračilo prejetih plačil vse do prevzema vrnjenega blaga ali vse dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Kupec (potrošnik) v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. V kolikor je kupec poleg naročila prejel darilo mora pri odstopu od pogodbe vrniti tudi le tega pod enakimi pogoji kot preostalo blago. Opozorilo: pakiranje po 90 leč, ki je sestavljeno iz 3 škatlic po 30 leč se smatra kot celota, zato ni možnega vračila samo dveh ali ene škatlice po 30 leč.
V primeru vračila očal varnostni pečat oz. priponka ne sme biti odstranjena. Če je varnostni pečat odstranjen pomeni, da so bila očala nošena oz. v uporabi, zato zamenjava in vračilo denarja ni možno.

Obrazec za odstop od pogodbe se nahaja na dnu pogojev poslovanja pod naslovom "Obrazci".

Blago, kupljeno pri ponudniku, uporabnik uporablja na lastno odgovornost, pri čemer mora dosledno upoštevati navodila proizvajalca za pravilno uporabo, navodila strokovnjaka, ki je kontaktne leče uporabniku predpisal ter hoditi na redne okulistične preglede. Ponudnik ne odgovarja za morebitne zdravstvene težave povezane z uporabo blaga, kupljenega pri ponudniku.

Pri nakupu nad določenim zneskom oziroma po v naprej določenih pogojih na spletni strani Lecka.net našim strankam poklanjamo darilo, ki ga lahko stranka izbere v košarici ob zaključku potrditve naročila. Opozarjamo, da darila (napačno izbrana velikost, barva, itd= ne menjamo razen v primeru, ko je prišlo do napake z naše strani.

Zamenjava leč

Če se vam je od zadnjega nakupa spremenila dioptrija in imate še nerabljeno škatlico za leče vam spletna trgovina Lecka.net omogoča brezplačno zamenjavo. Zamenjava je možna samo v primeru, da je škatlica še originalno zaprta, nepoškodovana in da od dneva nakupa ni minilo več kot 365 dni. Za zamenjavo pošljite izpolnjen obrazec za zamenjavo, najnovejši recept za leče, ter originalno zaprte in nepoškodovane škatlice leč na naslov Vallis MG d.o.o., Ljubljanska cesta 45, 1241 Kamnik. Zamenjava je možna samo za isto znamko, model leč in velikost pakiranja. Opozorilo: škatlice v pakiranju po 90 leč, ki so sestavljene iz treh škatlic po 30 leč se smatrajo kot celota in zato ni možnega vračila samo ene ali dveh škatlic po 30 leč. Stroške poštnine vračila izdelka ne krijemo.

Obrazec za zamenajvo leč se nahaja na dnu pogojev poslovanja pod naslovom "Obrazci".
.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali garancijskem listu. Garancija se lahko uveljavlja ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu. Obrazec - vračilo artikla v garancijo se nahaja na dnu pogojev poslovanja pod naslovom "Obrazci".
.

Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije. Kupec se lahko obrne na informacijo o garanciji preko telefonske številke 040 709 650 ali preko elektronske pošte na info@lecka.net.

Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake

Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot) določa, da mora prodajalec tj. Vallis MG d.o.o. potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo. Prodajalec odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Zakon o varstvu potrošnikov v 37. členu opredeli stvarno napako:
1.če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2.če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3.če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4.če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

• odpravi napako na blagu ali
• vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
• blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
• vrne plačani znesek.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje ureja Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot).

Obrazec za za uveljavljanje stvarne napake se nahaja na dnu pogojev poslovanja pod naslovom "Obrazci".
.

Cene

Vse cene v spletni trgovini Lecka.net so navedene v EUR (€) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Ker kupcu želimo zagotoviti kar se da najugodnejšo ceno je lahko cenik, objavljen na spletni strani drugačen od trenutnega in se lahko spreminja tudi večkrat dnevno.

Odlična cena Oznaka odlična CENA pomeni zelo ugodno ceno izdelka, ki velja na območju Slovenije. V kolikor boste na slovenskem tržišču za enak proizvod pri konkurentih našli nižjo ceno, od naše odlične cene nas prosim kontaktirajte in bomo odstranili ikono odlična CENA ali znižali ceno proizvoda v kolikor bo to mogoče.

Varovanje osebnih podatkov

Vaša pravica do zasebnosti stremi k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. S spletno stranjo Lecka.net smo pri nudenju naših storitev zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR). Vallis MG d.o.o. se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani, uporabljeni v skladu s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih. Vse o varstvu osebnih podatkov in izjavo o zasebnosti lahko najdete TUKAJ.

Omejitev odgovornosti

Spletna trgovina Lecka net se trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov na svojih spletni strani. Kljub temu pa se lahko zgodi, da se spremenijo roki dostave, lastnosti artikla ali drugi podatki tako hitro, da ne uspemo popraviti le-teh na spletni strani. V takem primeru bomo uporabnike kontaktirali in jim ponudili možnost odstopa od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Spletna trgovina omogoča uporabnikom, da napišejo mnenje in podajo oceno artiklov na spletni strani. Lecka.net komentarje pred objavo pregleda in izloči tiste, ki so žaljiva, neprimerna, zavajajoča ali vsebujejo očitne neresnice, za ostala mnenja pa ne odgovarja in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti. Vsak naročnik mora uporabljati artikle, ki se prodajajo v Lecka.net (kontaktne leče, tekočine za nego kontaktnih leč, kapljice za oči ter drugi) v skladu z navodili proizvajalca. Naročnik artikle uporablja na lastno odgovornost in se mora pred uporabo le-teh posvetovati s svojim očesnim strokovnjakom. Lecka.net se omejuje od kakršnekoli odgovornosti v zvezi z uporabo naročenih artiklov in morebitnimi posledicami njihove uporabe.

Omejitev odgovornosti

Z nakupom potrjujete, da boste sledili napotkom in navodilom vašega očesnega strokovnjaka pri uporabi kontaktnih leč, tekočin za leče in očal. Z nakupom tudi potrjujete, da oseba, ki bo nosila kontaktne leče redno opravlja preglede pri okulistu ter ji ni prepovedana nošnja kontaktnih leč. Osebe, ki bodo prvič nosile kontaktne leče morajo pred nakupom opraviti pregled pri očesnem zdravniku. Za zagotavljanje kakovosti storitev in varnosti z nakupom zagotavljate in jamčite ponudniku pravilnost vaših podatkov. Kupcu svetujemo, da uporablja proizvod v skladu z navodili in priporočili proizvajalca. Kupec se z nakupom strinja, da uporablja proizvod na lastno odgovornost in, da je seznanjen s pravilnim rokovanjem s kontaktnimi lečami.

Vsebina objavljena na spletni strani (članki, mnenja, splošne informacije) lahko velja le kot informativna storitev. Spletna stran ne vsebuje informacij o vseh očesnih boleznih, kot tudi ne vsebuje vseh zdravstvenih informacij, ki so relevantne očesnim potrebam. Informacije dostopne na spletni strani so le splošne informacije in so namenjene k spodbujanju komunikacije med vami in vašim očesnim zdravnikom. Spletna stran ne nudi medicinske diagnostike za nobenega posameznika in ne sme biti uporabljena kot nadomestek profesionalnim medicinskim nasvetom, diagnostiki in zdravljenju. Vsa specifična zdravstvena vprašanja, ki jih imate glede vašega zdravstvenega stanja, zdravljenja in diagnostike morate postaviti vašemu očesnemu zdravniku. Vedno upoštevajte mnenje vašega zdravnika in ne zavlačevujte pri iskanju strokovnih informacij o vašem zdravju zaradi informacij dostopnih na ponudnikovi spletni strani.

Pritožbe in spori

Vallis MG d.o.o. (Lecka.net) se trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru kakršnihkoli težav se kupec lahko obrne na ponudnika storitve (Vallis MG d.o.o.) preko telefonske številke 040 709 650 ali preko elektronske pošte na info@lecka.net. Pritožba se odda preko elektronske pošte na info@lecka.net ali s priporočeno poštno pošiljko. Postopek obravnave pritožbe je zaupne narave. Vallis MG d.o.o. se zaveda, da je reševanje potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Vallis MG d.o.o. si prizadeva za reševanje sporov izvensodno oziroma da se spori rešijo sporazumno.

Postopek naročila

 • povzetek košarice: Prikazan je seznam vseh izdelkov, ki jih kupec izbere. z vnesenimi podatki in s količinami.
 • prijava: V tem delu se mora uporabnik prijaviti. če pa nakupuje prvič pa pred tem še registrirati. vnos naslovov za dostavo: Izberite naslov za račun oziroma naslov za dostavo,
 • način dostave: Uporabnik si izbere način dostave, ta je lahko preko Pošte Slovenije ali pa na Sedežu podjetja v Optiki Helena Dolinšek.
 • plačilo in zaključek naročila: V tem razdelku si uporabnik izbere način plačila. Preko povzetja, z bančnim nakazilom, kreditno kartico ali preko PayPal računa.

Ko obiskovalec spletne trgovine najde artikel, ki ga želi naročiti, gre na predstavitveno stran artikla in izbere parametre, ki so potrebni za naročilo. Ko so vsi podatki za naročilo izbrani, se določi še količina in doda artikel v košarico.

V košarici se prikažejo vsi podatki o izbranem artiklu. Koraki nakupa v blagajni:

Prijava uporabnika:

Prijava uporabnika - uporabnik se prijavi v svoj račun z elektronskim naslovom in geslom s katerim se je registriral v spletni trgovini ali preko svojega Facebook računa.

Registracija – uporabnik izbere to možnost, če se želi prvič registrirati v spletni trgovini. Ob izbiri »Registracije« v koraku 1, se uporabniku prikažejo polja za vnos podatkov za registracijo in možnost prijave na e-novice. Po vnosu podatkov uporabnik potrdi registracijo z klikom na gumb »Registriraj me«.

1. korak – potrditev naročila: Izbrane artikle lahko vidite v košarici naročila, kjer jih lahko urejate in vpišete tudi kodo za popust in izberete darilo. Če ste v košarico dodali vse artikle, ki jih želite naročiti potrdite svoje naročilo s klikom na gumb »Potrdi naročilo«.

2. korak – Nakup:

V drugem koraku si izberete željeno dostavno službo. Uredite lahko tudi naslov za dostavo. Ko ste vnesli vse pravilne podatke izberete način plačila in potrdite naročilo s klikom na »potrdi naročilo«

3. korak – Plačilo: Če izberete za plačilo kreditno kartico ali PayPal za zaključek plačila vnesite potrebne podatke.

Virtualno pomerjanje očal

Spletna stran www.Lecka.net z virtualnim pomerjanjem očal (ti. virtual mirror) omogoča 3D pomerjanje očal preko kamere računalnika, pametnega telefona ali tablice. Uporaba virtualnega ogledala je prostovoljna in služi kot zagotavljanje boljše storitve. Video material se ne shranjuje na serverjih, shranijo se samo piškoti očal, ki so bile izbrane za pomerjanje. Virtualno ogledalo služi kot pomoč pri izbiri očal in boljšo uporabniško izkušnjo in ne more biti merilo za izbiro očal. Velikost očal in obraza se lahko razlikuje od posameznika in oddaljenosti obraza od kamere. Vallis MG d.o.o. zavrača kakršnokoli odgovornost pri napačni izbiri očal na podlagi izbire preko virtualnega ogledala.

Koda za popust

Če želite uporabiti kodo za popust jo je potrebno vpisati v košarici nakupa. Opozorilo: Akcija vse leče brez DDV. Pri naročilu se še vedno zaračuna DDV, obračuna (odšteje) se le popust v vrednosti DDV-ja, ki velja za kontaktne leče (9,5%).

Za več informacij o akcijah in ugodnostih pokličite službo za podporo uporabnikom na 040 709 650 ali pišite na info@lecka.net.

Novi pogoji poslovanja veljajo od 25.9.2018. Vallis MG d.o.o.. Akcije in ugodnosti pridobljenje pred datumom 25.9.2018 ne veljajo več in jih je potrebno izkoristiti do 25.9.2018.

Obrazci

Obrazec za odstop od pogodbe. Za prenos obrazca kliknite tu.

Obrazec za vračilo izdelka ob uveljavljanju stvarne napake. Za prenos obrazca kliknite tu.

Obrazec za uveljavljanje garancije. Za prenos obrazca kliknite tu.

Zadnja sprememba: 30.01.2020.

Komentarji

Odgovori # - Preklic