0 €

V košarici ni izdelkov

Pokaži košarico

Tekočine za kontaktne leče

Tekočine za kontaktne leče

Kontaktne leče lahko na udoben način zamenjajo uporabo korekcijskih očal, saj očala na marsikateri način omejujejo aktiven stil življenja. Uporabniki korekcijskih očal, ki bi želeli uporabljati kontaktne leče morajo najprej opraviti strokovni pregled pri oftalmologu oziroma optiku. V večini primerov ni težav pri zamenjavi korekcijskih očal s kontaktnimi lečami. Kontaktne leče pa za razliko od korekcijskih očal zahtevajo posebej skrbno nego s tekočinami za nego kontaktnih leč. Pomanjkanje ustreznega vzdrževanja lahko privede do poškodb oči in tudi do poslabšanja vida.

Vrste tekočin za nego kontaktnih leč

Tekočine za vzdrževanje kontaktnih leč, tako negovalnih kot dezinfekcijskih morajo biti baza dnevne nege za vse vrste kontaktnih leč. Posebej je potrebno poudariti, da niso vse tekočine primerne za vse vrste kontaktnih leč ter da niso vse tekočine enake. Negovalne tekočine se namreč razlikujejo od dezinfekcijskih. Na splošno vse tekočine dezinficirajo vendar niso vse tekočine večnamenske. Negovalne tekočine dezinficirajo, čistijo ter odstranjujejo proteine iz površine leč. Tekočine imajo različno sestavo, tako da poznamo tekočine za kontaktne leče in tekočine za oči uporabnikov. Poznamo dve vrsti tekočin glede na vrste kontaktnih leč: tekočine z mehke leče ter tekočine za trde leče. Tekočine za mehke kontaktne leče ne smemo uporabljati za trde kontaktne leče, ker bi se te lahko poškodovale. Tekočine z kontaktne leče so prav tako eno ali dvofazne. Enofazne tekočine istočasno čistijo ter dezinficirajo kontaktne leče ter posodico za leče. Dvofazne tekočine pa zahtevajo uporabo dveh tekočin in sicer eno za dezinfekcijo ter drugo za shranjevanje kontaktnih leč. Prav zato so večnamenske tekočine veliko bolj priljubljene kot dvofazne.

Zakaj je tako pomembna uporaba tekočin za vzdrževanje kontaktnih leč?

Uporaba tekočin za vzdrževanje kontaktnih leč je potrebna za učinkovito čiščenje kontaktnih leč ter primerno shranjevanje kontaktnih leč z odstranjevanjem beljakovinskih oblog iz površine. Uporaba tekočin ni potrebna pri uporabi dnevnih kontaktnih leč.

Najbolj priljubljeni proizvajalci tekočin za vzdrževanje kontaktnih leč

Nekateri od najbolj poznanih ter priljubljenih proizvajalcev tekočin za vzdrževanje so:

Bausch&Lomb: Renu MultiPlus - večnamenska tekočina primerna za vse vrste kontaktnih leč Biotrue - večnamenska tekočina katero izdelavo s navdahnile naravne sestavine očesa z dvojnim dezinfekcijskim sistemom Alcon: AOSept Plus with HydraGlyde - Tekočina primerna za vse vrste kontaktnih leč s hidrogen peroksidom z trojnim sistemom za čiščenje Opti-Free Express - večnamenska dezinfekcijska tekočina za vse vrste mehkih kontaktnih leč.

Več informacij
Pogledali ste 36 od 62 produktov
PayPal VISA Master Card
Top