Torične kontaktne leče

Torične kontaktne leče

Astigmatizem sodi med najresnejše okvare vida, ki so jo dolgo odpravljali z uporabo korekcijskih očal. Po zaslugi izdelave posebnih toričnih kontaktnih leč posameznikom z astigmatizmom ni potrebno več nositi izključno očal.

Kaj so torične kontaktne leče?

Torične kontaktne leče odpravljajo težave z astigmatizmom in obenem zagotavljajo veliko stopnjo ugodja. Torične kontaktne leče so upoštevanja vredna alternativa korekcijskim očalom, saj uporabnikom nudijo enako dobro ostrino vida. Proizvajalci toričnih kontaktnih leč zagotavljajo, da ni nevarnosti očesnih vnetij zaradi uporabe toričnih kontaktnih leč.

Prednosti toričnih kontaktnih leč

Torične kontaktne leče omogočajo ljudem, ki so kratkovidni ali daljnovidni in imajo poleg tega tudi astigmatizem, da vidijo jasno. Torične kontaktne leče so zelo udobne, vendar zahtevajo redno vzdrževanje, s katerim preprečimo nalaganje proteinskih in lipidnih oblog na površju leče. Leče je potrebno čistiti s posebno tekočino za leče. Z uporabo toričnih kontaktnih leč korekcijska očala niso več potrebna.

Komu svetujemo uporabo toričnih kontaktnih leč?

Ljudje, i imajo astigmatizem, so dolgo imeli na voljo le korekcijska očala. Danes so jim na voljo tudi torične kontaktne leče. Zato jih seveda v prvi vrsti priporočamo vsem, ki imajo astigmatizem, pa ne želijo nositi očal. Torične kontaktne leče so odlična izbira tudi za športnike in posameznike z aktivnim življenjskim slogom, ki bi jih očala ovirala pri vsakodnevnih opravilih.

Ogledali ste si vse izdelke v trenutni izbiri filtrov. Če želite videti druge izdelke, prilagodite nastavitve filtra.