Tromesečne kontaktne leče

Četrtletne kontaktne leče

Četrtletne kontaktne leče so mehke kontaktne leče, namenjene za daljšo uporabo. Četrtletne kontaktne leče imajo številne prednosti v primerjavi z lečami s krajšo dobo uporabe.

Kaj so četrtletne kontaktne leče? Četrtletne kontaktne leče so kontaktne leče, ki jih je potrebno redno menjati vsake 3 mesece, uporabljamo pa jih lahko čez dan, ponoči pa jih shranimo v sterilno škatlico za leče, napolnjeno s tekočino. Na ta način preprečimo nalaganje proteinskih ostankov na površini leče. Pri ustrezni uporabi in negi četrtletne leče ne izgubijo svojih lastnosti, nudijo pa oster vid in dolgotrajno udobje pri nošenju. četrtletne leče so tako udobne, da bosta uporabnik in uporabnica pozabila, da uporabljata leče za odpravo težav z vidom.

Prednosti četrtletnih kontaktnih leč

Četrtletne kontaktne leče zagotavljajo visoko stopnjo ostrine vida in udobja. Poleg tega so cenejše od dvotedenskih ali mesečnih kontaktnih leč. Četrtletne kontaktne leče ohranijo svojo prvotno obliko vseh 90 dni uporabe. Četrtletne leče jo potrebno pazljivo negovati, da bi zagotovili varnost uporabe in zdrave oči, saj uporaba umazanih leč pogosto povzroča vnetje oči. Če za leče ne skrbimo pravilno, se na površini kopičijo proteinski ostanki in mikrobi.

Komu so namenjene četrtletne kontaktne leče?

Uporaba četrtletnih kontaktnih leč je priporočljiva izbira za posameznike, ki si želijo večjega udobja in za tiste z okvarjenim vidom, ki nočejo ali ne morejo uporabljati običajnih očal. Svetujemo jih tudi vsem, ki so varčni in ne želijo kupovati dnevnih, mesečnih ali dvotedenskih kontaktnih leč. Četrtletne kontaktne leče so dobra izbira za posameznike, ki so skrbni in bodo za svoje leče redno, dnevno, skrbeli.

Pogledali ste 36 od 44 produktov